Sikkerhet

Plan for satsing

FORSLAG TIL: Langsiktig satsingsplan for windsurfing i Hvaler seilforening 2009-2016 (kan endres underveis i perioden)

Hvem:

Det satses på ungdom i alderen 7-19 år. Men eldre og yngre surfere er også velkomne. Ungdommene har førsterett på foreningens utstyr. .

Hva:

Vi satser på windsurfing innen freeride,wave og freestyle. Vi satser ikke på Formula, racing og lignende på grunn av kostnaden og levetiden på den type utstyr.

Hvordan:

Vi satser på å surfe året rundt på egnede plasser på Hvaler. Vi har ca 10 sett med vinterdrakter til fast utleie per sesong for ungdommer. Vi satser ikke på konkurranser fra foreningens side siden det er ressurskrevende. Den enkelte seiler må imidlertid gjerne delta på hva han/hun vil.

Visjon:

Windsurfgruppa vil ha en variert og inkluderende aktivitet hvor vi møter venner, har det gøy og blir så gode som vi selv vil.

Halvor Torgersen 27.03.2009

Ved lån av foreningens utstyr
Ved bruk av foreningens utstyr må loggboka fylles ut. Loggboka skal fylles ut når du henter utstyret, og strykes ut når det blir levert tilbake. Er noe gått i stykker må det rapporteres til ansvarlig for windsurfing i foreningen.

Krav om Erfaring
Seilere som ønsker å bruke foreningens utstyr må skaffe seg tilstrekkelig erfaring før de seiler på eksponerte steder, traffikerte steder eller i sterk vind. Nybegynnere bør holde seg på steder uten båttrafikk og uten mulighet for å drive til havs.

Værmelding
Seileren skal ha kjennskap til været og temperaturen i vann og luft og ta hensyn til dette når valg av bekledning, seilested og utstyr skal tas.

Krav til utstyr
Alle bruker egnet bekledning (for årstiden) med nødvendig oppdrift. Oppdrift enten gjennom våtdraktens flyteevne eller vest.  Seiler du alene, så husk å gjør en avtale med noen på land om hvor du er og når du kommer på land igjen. Kle deg så du kan svømme hjem uten å bli kald i tilfelle havari.

Rapportering av uforutsette hendelser
Alle hendelser som klart bærer preg av å være uønskede og uforutsette skal rapporteres til styret.