Homlungenseilaset 2014

Lørdag 9. august er det igjen tid for den tradisjonsrike “Homlungen-Seilasen”, arrangert i samarbeid mellom Hvaler seilforening og Fredrikstad seilforening.

Seilasen har tradisjoner helt tilbake til 1866. I 1986 tok Ytre Oslofjord Tur-og Havseilere og Halden seilforening opp tradisjonen igjen. Regattaen arrangeres i år for 29. gang. Homlungen Seilasen inngår i Union Race.

Seilasen er åpen for alle dekkede kjølbåter med faste køyer, klassiske trebåter, skøyter og flerskrogsbåter. Distansen er ca. 16 nautiske mil for kjølbåtklassene og 11 mil for skøyteklassen.

Vi benytter respittstart. Båten med lavest Rating  starter kl 12:00. Starttidspunkt for øvrige båter justeres i forhold til dette.

I tråd med praksis de senere år arrangeres det egen seilas for Kutter med egen bane og egne seilings-bestemmelser.

Starttidspunkt for Kuttere er satt til kl 11:30.

Klasser og startavgift

Påmeldingsfrist er torsdag 12. august

Alle båter i racingklassen må ha gyldig målebrev, dvs. avgift til NOR Rating må være betalt.

Påmelding via internett, på: www.fredrikstad-seilforening.no, www.hvaler-seilforening.no, www.unionrace.no

Etteranmelding lørdag 14. august fra kl 09:00 og frem til kl 10:00 til regattakontoret på Skjærhalden mot ekstra avgift kr 100,-

(fristen er absolutt).

Det blir holdt informasjonsmøte v/regattakontoret på Skjærhalden lørdag 14. august kl 11:00

Micro 80 har tidligere satt opp en vandrepremie til båten, uansett klasse, som setter rekord på banen.

I 2006 satte katamaranen “Rastløs” med rormann Jon Reinskou ny banerekord med tiden 1t 45min 28sek.. Premien er en

halvmodell av Hvaler-skøyta i vakker innramming.

Målgangen er ved den ytre moloen (Lorentzen-havna). Dette pga. sikkerhet samt at ny fl ytende bølgebryter er lagt ut

vest for Rorbuene.

Premiering

Forøvrig 1/3 premiering med maks. 3 mannskapspremier til de tre beste båtene i racingklassen.

Vi trekker også fi ne premier fritt blant regattadeltagerne som stiller på premieutdelingen.

For nærmere opplysninger om seilasen, se våre hjemmesider

www.hvaler.seilforening.no eller www.fredrikstad-seilforening.no.

for seilingsbestemmelsene:

Et enkelt banekart for å få en oversikt over banen (kan ikke brukes til navigasjon): Banekart Union Race Homlungen

Beskrivelse av kutterløypa ligger her: Kutter seilingsbestemmelser